İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Türkoba İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Sınava hazırlanan öğrencilerimize düzenli aralıklarla deneme sınavı uygulanmaktadır.

Mrt

Çanakkale şehitlerimizi anma programımızı düzenledik ve tüm şehit ve gazilerimiz için hatim düzenledik.

May

Yapılan DÖGEP toplantıda, özellikle yakın çevrede pandemi şartlarının ardından ziyaret edilebilecek şehir içi ve farklı şehirlerdeki tarihi mirasımız olan mekanların tespiti ve bu ziyaretlerin ne şekilde gerçekleşebileceği konuşuldu.

Ock

Cuma Namazından önce öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevası ile ilgili vaaz verildi.

Ara

Okul rehberlik servisimiz öğrencileri verimli ders çalışma teknikleri ile ilgili bilgilendirdiler. Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerlerimize tüm öğrencilerimizin katılımı sağlandı.

_______________________________________

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ:

web: www.turkobaiho.meb.k12.tr

instagram: www.instagram.com/turkobaimamhatip

facebook: www.facebook.com/turkobaimamhatip

twitter: www.twitter.com/turkoba_iho

mail: turkobaimamhatip@gmail.com
____________________________________________

Şbt

Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu tarafından Nurettin TOPÇU'nun kitaplarından  kısa kesitler üzerine gerçekleştirilecek okuma ve değerlendirme etkinliği düzenlenmiş, ve Okul Müdürü Lütfullah Çiftçi tarafından sunum gerçekleştirilmiştir. Kültür ve medeniyetimizin eğitim ve yönetim anlayışını yansıtan bueserlerden seçilen bölümlerin okunması, değerlendirilmesi ve özgün düşüncelerin tespiti yapılmıştır. Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinin okul yöneticilerinin katıldığı YÖGEP toplantısının verimli olduğu görülmüştür.

Şbt

Dögep ikinci etkinliğimiz bu ay tamamlandı. Aralık/Ocak dönemi çalışma konumuz, Din Kültürü ve Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan inanç konularının güncel meseleler bağlamında ele alınması ,sınıflarda bu konuların anlatılması/öğretiminde  kullanılan özel öğretim yöntemleri oldu.

Şbt

YÖGEP toplantımız İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik Kaptan başkanlığında gerçekleştirilmiş olup İmam hatip okullarımızın akademik başarıları, okulların tanıtımı bağlamında gerçekleştirilecek çalışmalar, imam hatip okullarımızda gerçekleşecek olan sosyal ve kültürel faaliyetler üzerinde durulmuştur.

Ekm

Sevgili Peygamberimiz HZ. Muhammed'in (SAV) doğduğu mübarek gün olan Mevlid Kandilini Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile çeşitli program ve etkinlikler ile kutladık. Salon programımızı pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirir iken , sınıflarımızda bizlere Peygamberimizi (SAV) hatırlatacak kitap ayraçlarının yapımı etkinliği ve okul içerisinde Peygamber Efendimize (SAV) mektup yazma yarışması düzenledik. Mevlid-i şerif haftamız salavat zinciri ile devam etti.

Ekm

Ortaokul ve lise kademeleri ile imam hatip okulları, lise ve üniversitelerin bütün bölümlerine öğrenci yetiştiren, eğitim içeriği, özgünlüğü ve çeşitliliği ile markalaşmış, ülkemizin telif modeli okullardır.

TANITIM VİDEOMUZU HAZIRLADIK

May

Başta Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için okulumuzda hatimler okundu, duaları DKAB öğretmenlrimizle birlikte yapıldı.

_______________________________________

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ:

web: www.turkobaiho.meb.k12.tr

instagram: www.instagram.com/turkobaimamhatip

facebook: www.facebook.com/turkobaimamhatip

twitter: www.twitter.com/turkoba_iho

mail: turkobaimamhatip@gmail.com
____________________________________________

May

Laboratuvarımızın bir bölümünü zeka oyunları için ayırarak öğrencilerimizin zeka oyunları ile iç içe olmasını sağladık. Ayrıca tüm öğrencilerimize Kıblegah isimli Temel Dini Bilgileri öğretmeyi amaçlayan ve bir çeşit aile strateji oyunu olan oyunu dağıttık ve aileleri ile birlikte eğlenerek Temel Dini Bilgileri öğrenmelerini amaçladık. Her sınıfımıza satranç takımı kazandırarak öğrencilerimizin zeka gelişimine destek olduk.

May

Öğrencilerin duygu ve düşünce dünyasını anlamanın önemi ve empati kurmanın gerekliliği bağlamında bir film okuması yapılarak üzerinde müzakere edildi.