İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Türkoba İmam Hatip Ortaokulu

OKULUN TARİHÇESİ

Türkoba Köyü İlkokulu 1923 yılında 5 derslikli olarak açılmıştır. Taştan yapılan tek katlı ve taş duvarlardan yapılmış bir platform üzerindeydi. Yeri maliye-hazineye ait bu bina 460 m2 idi. okul sobalı olup, birde lojmanı vardı. Birleştirilmiş sınıflarda eğitim öğretim veriyordu. Uzun yıllar burada 1 müdür ve 1-2 öğretmen ile eğitim öğretime devam edildi.

1998 yılında okul binası yıktırılmış ve binanın yeri o tarihlerde bağlı bulunduğumuz Tepecik Belediyesine bırakılmıştır. Bir süre sonra bu yer park haline getirilmiştir.

1999 yılında okulumuz daha aşağıda bir mekana taşınmıştır. Aynı yıl bu okula ortaokul kısmı da eklenmiştir. Okul 1999-2012 arasında Türkoba İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2012 yılında 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak eğitime yeni binada devam etmesi ile eğitim-öğretime başlayan Türkoba İmam Hatip Ortaokulu çevresinin gözde okullarından biri olmayı başarmıştır. 2000 m2 kapalı alan ve 5000 m2 okul bahçesinden oluşan Türkoba İlkokulu, Türkoba Ortaokulu ve Türkoba İmam Hatip Ortaokulu bu bina içerisindedir. Türkoba İmam Hatip Ortaokulu olarak 8 dersliğimiz bulunmaktadır.

Okul bahçesi içerisinde bir adet halı saha mevcut olup, gece gündüz halk tarafından kullanılabilmektedir.

Okulumuza 2014 yılında güçlendirme yapılmıştır.

Yayın: 08.12.2017 - Güncelleme: 11.10.2019 14:04 - Görüntülenme: 574

Etiketler :